Gok, Match, Win

Op dit moment is het een gok of je een orgaan kunt krijgen als je er een nodig hebt, maar hebben wij in de toekomst altijd prijs met kunstorganen? De 6 gokkasten in mijn installatie vertellen samen het verhaal over orgaan donatie door verschillende belangrijke tijden heen.

 

2018/Nu: De Ja en Nee discussie is nog steeds in volle gang, daarbij wordt er gesproken over het actief kiesrecht. De zoektocht naar een juist orgaan is moeilijk er zijn te lange wachtrijen.

2020: De nieuwe wetgeving gaat in de muziek word harder, twijfelen wij over onze keuze en vullen wij niets in op het donorformulier dan zijn wij automatisch donor. Ze voorspellen dat de wachtrijen voor organen minder lang gaan worden dus de cijfers die in de gokkast draaien worden lager.

2050/toekomst: Het moment waarop we misschien kunstorganen kunnen realiseren. In mijn gok machine heb je op dit moment altijd prijsā€¦ Hij slaat op hol.

Ik bevraag met mijn ontwerp of kunstorganen de oplossing zijn voor de angst die mensen hebben bij orgaandonatie, de lange wachtrijen en de ja en nee discussie. De gokkasten staan nog te draaien iedereen is naar huis maar wat hebben wij gewonnen?